Yıllarca okudum. İlkokul, ortaokul, lise demedim, hatta universite bile demedim okudum. Amacım neydi; elbette adam olmak, daha doğrusu insan olmaktı. Yalnız işkembeden sallıyorum şu an, nereye insan olmak icin okuyorsun hayvan? Evet, bir deve bile, bir su aygırı bile insan olmak icin 15 sene okumaz, yuzlerce sınava girmez. Ben de her fÂni gibi diploma icin, iyi bir işe girmek ve dolgun bir maaş almak icin okudum, yalan yok.
Okudum da ne oldum; afedersiniz ama bir bok olamadım. Zaten ekonomik krizin tavan yaptığı bir donemde mezun olmuşum, iş bulmayı gectim, işi olan dahi kovuluyor. Dedim, "Ailece işlettiğimiz bir tukkan var, bari gideyim oranın başına geceyim."
- Baba ben duşundum, taşındım ve bir karara vardım. Ama sakın kızma bak.
- Hanım gel olay var.
- Ben bir sure dukkÂnda takılmak istiyorum, yani iş bulana kadar.
- Olur, en guzeli, bana uyar oğlum.
- Baba kızmayacak mısın, madem dukkÂnda calışacaktın, ne diye onca sene okul okudun demeyecek misin?
- Demeyecem.
- Sen ne bicim babasın ya??
- Noluyo lan???
Bir Alex Değilim'le tanıdığımız, Olsa DukkÂn Senin'le artık iyice "aileden biri" olarak gorduğumuz İstiklal Akarsu, hem tanıdığımız, hem de yeni tanışacağımız karakterlerin birbirinden acayip huyları, yer yer komik yer yer huzunlu maceralarının yer aldığı "Olur Oyle" ile adeta zirve mucadelesinde ben de varım diyor. Şaka lan nereye diyor, kitap işte, ne zirvesi ...
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 229
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Okuyan Us Yayınları
Kitap Adı: Olur Oyle Yazar: İstiklal Akarsu Yayın Koordinatoru: Ayşegul Atac Editor: Anıl Helvacı Kapak Tasarımı: Ebru Demetgul Yayın Yonetmeni: Cem Mumcu Yayınevi: Okuyan Us Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786055134341