Bir duşunce insanı olduğu kadar fikirlerini ozellikle edebiyat sahasında da tatbik etme imkÂnı bulan Ziya Gokalp, bu cercevede halkiyat olarak tabir ettiği folklor ve halk edebiyatı urunlerini derleme, guncelleme ve yayımlama faaliyetleri icerisinde bulunmuştur. Ziya Gokalp da, tıpkı Grimm Kardeşler gibi, masalları varsa yazılı kaynaklardan ve sozlu gelenekten derleyip bazı kucuk mudahalelerle de olsa yayımlama yolunu tercih etmiştir. Onun bu tur faaliyetlerinde destanlar, efsaneler ve masallar ozel bir yer tutar. Ziya Gokalp, Altın Işık adlı eserinde yapmış olduğu derleme ve uyarlamalarını "masallar", "menkıbeler" ve "tarihî hikÂyeler" olmak uzere uc başlık altında yayımlamıştır.
" Bu masalları yalnız senin ve kardeşlerin icin yazmıyorum; Turk cocukları icin yazıyorum. Ben yalnız senin ve kardeşlerinin babası değilim. Bu dunyadaki butun Turk cocuklarının babası­yım. Sizleri ne kadar duşunur ve seversem onları da o kadar du­şunur ve severim."
-Ziya Gokalp-
(Kızı Hurriyet Hanım'a yazdığı mektuptan...)
(Tanıtım Bulteninden)
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 240
Baskı Yılı: 2015
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 135
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Otuken Neşriyat
Kitap Adı: Altın Işık Yazar: Ziya Gokalp Yayınevi: Otuken Neşriyat İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051553108