… o garbi yeli, Akdeniz'in esintisini getirip Anavarza'nın enginine salıyordu. Zumruduanka mı desem, ben-i Âdemin duldulu mu? Hic yere inmeden, Ceyhan'dan damla icmeden, once Hemite'ye, sonra da ver elini Akcadağ, Cokak, Camurlu, Goksu... Savrungozu'ne varmak isterdim. O dağ esintilerine yuzumu verip buralardaki Yaşar Kemal'i gormek, dinlemek isterdim.
Feridun Andac kaleme aldığı Yaşar Kemal: Sozun Buyucusu ile insanını, insanlığı anlamış; insan ruhunun derinliklerine inip bunu tum gercekciliğiyle yansıtabilmiş; zengin ve şaşırtıcı imgelem dunyaları yaratmış evrensel bir anlatı ustasının "anakarası"nda adım adım ilerlerken sadece Yaşar Kemal'i anlatmakla kalmıyor; onu, eserlerini, kurduğu yazın evrenini ve duş dunyasını anlamlandırıp yorumluyor.
Cokgenli bir bakışın, sozden soze gecişin kitabıdır Yaşar Kemal: Sozun Buyucusu. Bir tur yazarla/yapıtla kurulan soyleşi... Sozun buyulu evrenine yolculuk...
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 368
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: İnkılap Kitabevi
Kitap Adı: Yaşar Kemal Sozun Buyucusu Yazar: Feridun Andac Baş Editor: Ahmet Bozkurt Genel Yayın Yonetmeni: Senem Davis Sayfa Tasarımı: Derya Balcı Editor: Burcu Bilir Kapak Tasarımı: Gokcen Yanlı Fotoğraflar: Nevzat Cakır Yayınevi: İnkılap Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789751036278