Milliyet'in ve medyanın tarihi…

Abdi İpekci'nin isteğiyle tırmanmaya başladığı BabıÂli Yokuşu'nda 50 yıl gibi uzun bir sure aynı gazetede calışmanın, "Milliyet benim hayatım" diyebilmenin gururunu taşıyan duayen gazeteci Doğan Heper, sayfa sekreterliğinden genel yayın yonetmenliğine kadar bir dizi kademede Milliyet'e ve Turkiye basınına hizmet etmiş bir isim.

Doğan Heper, Milliyet'le 50 Yıl kitabında Turkiye basınının efsane ismi Abdi İpekci'den Turhan Aytul'a, Cetin Emec'ten Hasan Pulur'a kadar, BabıÂli'nin en onemli isimlerinin renkli portrelerini yansıtıyor.

Doğan Heper'in tanıklık ettiği bu 50 yılın bilancosunda Milliyet'in Karacanlar tarafından Aydın Doğan'a satılmasının ayrıntılı hikÂyesinin yanı sıra, Abdi İpekci'nin katli, 12 Eylul, 28 Şubat ve benzeri kritik donemeclerin medya dunyasında nasıl yaşandığı, medyaya baskılar, siyasilerle ilişkiler, medya dunyasının tepelerindeki kişiler var.

Doğan Heper, Turkiye basınında cok onemli bir ekol oluşturmuş Milliyet'in mutfağını anlatırken Turkiye siyasetine ve iş dunyasına ait ilişkiler ağını da gozler onune seriyor. Milliyet'in ve medyanın tarihi Turkiye'nin "anlatılmayan" tarihidir.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 282

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Doğan Kitap
Kitap Adı: Milliyet'le 50 Yıl Yazar: Doğan Heper Yayınevi: Doğan Kitap İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786050928419