Soz konusu ettiğim "Bir Devir"; binyılın batıdan bakınca cok iyi, doğudan bakınca cok kotu finali denilmeyi hak eden yirminci yuzyılıdır. "Bir Şahit"; bu devrin neredeyse başından sonuna onemli gelişmelerin tam ortasında hayatını surdurmuş olan Babam Melle Sabri'dir.
Onun hayatı bu devrin, bu devir onun hayatının hulasasıdır adeta… Onun icin biri olmadan diğeri eksik kalmasın diye ikisini birlikte anlamak ve anlatmak istedim. Dunyaya yapay Suriye sınırının iki yakasında gecen hayat tecrubesi ve okuduklarının penceresinden bakıyordu. Bu toprakların yeniden şekillenmesine yol acan buyuk calkantıların bitmek tukenmek bilmeyen artcı sarsıntıları icinde bulmuştu kendisini. Kritik donemlere canlı şahitliği vardı.
Adanmışlığı, pervasızlığı, cesareti ve aşk derecesinde İslam'a bağlılığı ile tanınan bir Âlim olarak iz bırakmış nevi şahsına munhasır bir modeldi. Bu yuzden, kendisinden sonra gelenler de tanımalıydı onu. Bunu fark ettiğimde hikÂyesini yazmaya, seruvenine ortaklık etmeye, cok once başlamalıydım diye duşundum. Fakat babamdı benim ve ne yazık ki babaların bir gun bizi terk edeceği gerceğini herkes gibi ben de gozardı etmiştim.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 200
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Beyan Yayıncılık
Kitap Adı: Bir Devir Bir Şahit Melle Sabri Yazar: Mehmet Alkış Yayınevi: Beyan Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789754736427