Kitabın, dağınık kaynaklardan rastgele derlenmiş zina hikÂyelerinin gelişiguzel şekilde bir- araya getirilmesinden ibaret olduğunu sanmak yanılgı olur: gercekte butun bu hikÂyeler bir sistem oluşturmaktadır. Sırayla okunduklarında, bir aşk ucgenleri teorisi ortaya koydukları gorulur. Bu hikÂyelerin coğunu ben de yaşadım ve biri haric, hepsi doğrudur."
Alberto Mussa (1961, Rio de Janeiro) Borges'in, Calvıno'nun, Eco'nun izinden giden bu oyuncu, zeki, son derece eğlendirici romanda, insanoğlunu binlerce yıldır ağına duşuren "aşk ucgeni" muammasına ilişkin genel bir teori oluşturuyor.Aşk ucgenlerinin tipolojik tarihi, bir ansiklopedik roman. Kasti yanlışlar, matematiksel olcutlere gore sınıflandırılmış oyunlar, edebiyata uyarlanmış geometrik modeller, kapsamlı bir dizin ve takıntılı derecede sistematik bir matraklıkla, antik Yunan'dan Amazon'a, Venedik'ten Babil'e uzanarak zinanın evrensel tarihini anlatıyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 270
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Everest Yayınları
Kitap Adı: Aşk Ucgenlerinin Tipolojik Tarihi Yazar: Alberto Mussa Kapak: Beste Doğan Cevirmen: Işık Erguden Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786051417677