Ben Olmadan Coller Vardı, imge orgusuyle, ozgun soyleyişiyle, lirizmiyle ve yarattığı hakikat duşuncesiyle şiirimiz icin onemli bir yapıt. Ozellikle de Muesser Yeniay'ın en guc olanı başarması yapıtı daha da onemli kılıyor; bu da kadın duyarlığını, kadına ozgu olanı şiir diline kazandırmasıdır.
Dibine Duşuyor Karanlık da, Yeniden Cizdim Goğu, ceviriler, araştırma, inceleme, akademik calışmalar, festivaller ve derken elinizdeki kitap. Muesser Yeniay, şiirinin mecrasını ihtiyatla, sarsılmadan, bilincle ve calışarak derinleştirdi; kadın duyarlığını dile donuşturebildi, genc yaşında ulkemizde hicbir şaire nasip olmayacak bicimde bircok ulkede tanınan, saygı goren bir şair artık. Ben Olmadan Coller Vardı, hem kadın dilinin şiire kazandırılması bağlamında, hem bir insanın tragedyası olarak, hem de ustalık urunu olarak bu cok katmanlı yapısı dikkate alınarak okunmalı.
Metin Cengiz
Kitap Adı: Ben Olmadan Coller Vardı Yazar: Muesser Yeniay Editor: M. Yeniay Yayınevi: Şiirden Yayınları Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2014 Baskı Sayısı: 2. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786054825052