İnsanın en ozgur olduğu alandır duşunme ve hayal kurma iradesine sahip oluşu. Sınırsız bir ummanda kulac atmak gibidir. Dilediğince acılırsın, ucarsın, istediğin zirveye konarsın. Bir de sevdiğin şeyler gecer aklından. Dokunursun; opersin, koklarsın ve dilediğince koyarsın yureğinin baş koşesine, dilediğince saklarsın.
Hani o suveyda denilen kara noktayı yine istediğin kadar buyutur, istediğin her sevgiyi alırsın icine kimseye sormadan. Hatta sevdiğine bile sormak ihtiyacı duymadan.
Bazı anlar vardır omre bedel diye nitelenir. O anları istediğin kadar muhafaza eder, istediğin zamanda hatırlar, yeniden ayaklarının yerden kesilmesini sağlayabilirsin. Nasıl olsa yasak yok duşunceye. Ne yazdıkların okunmadan geri gelecek diye bir korkuya kapılırsın ne de muhatap aldığın kişinin hışmına uğramaktan endişe duyarsın. Kafan dinctir. Kimseyi incitirim, kırarım diye bir endişeye kapılmana gerek olmaz. Ne yazık ki kimseyi mutlu etme şansının da olmadığı gibi.
Sen yine de birilerini mutlu ettiğini varsayarsın. Şair yureği dunyayı sığdırır icine ve o sevgileri boluşmek ister. Boluştukce coğalacağını bilir. Birebir aktarmasına gerek olmadan yazdıkları okundukca buyur onun sevinci. O yuzdendir ki yazar, yazar, yazar.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 120
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Kultur Ajans Tanıtım ve Organizasyon
Kitap Adı: Alıcısı Olmayan Mektuplar Yazar: İsmet Bora Binatlı Yayınevi: Kultur Ajans Tanıtım ve Organizasyo İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786053250241