Yeni Turkiye; totaliter devletin, vesayetci yonetimin, tek boyutlu bir toplum tasarımının, halk karşıtı bir duruşun olmadığı bir tasavvur.. Yani demokrasisi normalleşen, kimliklerin hepsine eşit mesafede duran, ekonomisi buyuyen, uluslar arası itibarı olan bir Turkiye.
Yeni Turkiye cok şey vaat ediyor…

Yeni Turkiye kadınların kılık kıyafetine takılmıyor, dilindeki şivesine bakmıyor, ismine-kokenine-dinine-mezhebine karışmıyor… İdeal bir kimlik dayatmanın otesinde bireyin tercihlerini onemsiyor…
Yeni Turkiye, ozunde var olan vizyonu yeni bir perspektifle hayata geciriyor.
Her biri asli birer unsur olan kimliklerin ozelliklerini koruyarak onlara bu ulkenin vazgecilmez zenginlikleri olduğu hissini yaşatıyor.

Bu kitapta, bu toprağın kadını 'ana' duygusuyla yeni fikirler, yeni idealler, yeni hedefler doğuracak ulkenin geleceğinde tutkal vazifesi gorecektir. İşte tam da bu noktada, Yeni Turkiye hangi değerler uzerinde yukselecek? Yeni Turkiye nasıl inşa edilecek? Turkiye mozağini yansıtan kadınlar ne duşunuyor? Kim bu kadınlar? Sorularına cevap arandı.
Yeni bir Turkiye, Yeni bir Dunya icin…

Yeni Turkiye'nin Kadınları:

-Elmas Arus-
"Roman acılımıyla birlikte ulkenin siyasi gundemine girmiş olduk."
-Prof. Dr. Ayşen gurcan-
"Gorunuşe takılıp kalmış ve bicimsel dayatmacı bir atmosferin icerik uretiminden ne beklersiniz ki.."
-Canan Barlas-
"Beyaz Turkler şuan bize selam bile vermiyor. Bizi sınıfına ihanet etmiş insanlar olarak goruyorlar."
-Humeyra Şahin-
"Sivil toplum gucunun Turkiye'de hala yeterince kullanıldığını duşunmuyorum."
-Kezban Hatemi-
"Hukuk Devleti ve Demokrasi isteyenler dehşete duştu."
-Sumeyye Erdoğan-
"Kimse oturduğu yerden, hicbir şeye bulaşmadan iyilikten dem vuramaz. İyilik iyiyi desteklerken, kotuyle de tum gucunle mucadele ile olur."
-Şule Yuksel Şenler-
"İmanım o kadar guclensin ki, ordu bile gelse başortumu alamasın!"
-Dr. Merve kavakcı islam-
"Siyaset er ya da gec cozum uretir."
-Nurcan Dalbudak-
"Bir kadının gozlerinin ışığı sonduğu an; cocuğunun hasta olduğu andır."
-Zuleyha Ortak-
"Bu topraklarda yaşayan Turkuyle Kurduyle 72 millet el ele verirsek dunyanın lider ulkelerinden biri oluruz, olacağız buna eminim..."
-Ani İpekkaya-
"Biz Ermeniler, hicbir ayrım gormedik. Osmanlı ruhu icimizde hep var olan bir şeydi. Bundan da vazgecilmez."
-Prof. Dr. Umit meric-
"İlk hocam annemdir"
-Fatma Şahin-
"Turk toplumunun bizden beklediği, erkekleşen kadın siyasetci değil, kadın bakış acısıyla bakabilen kadın siyasetcidir."
-Dr. Gulsen ataseven-
"Halka ve hakka karşı gorevimizi gereği gibi yerine getirmeye ben 'başarı' diyorum."
-Dilek Sabancı-
"Bana başarma şansı verin. Başaramasam bile cabamda destek olmaya yardımcı olun."
-Prof. Dr. Deniz ulke arıboğan-
"Daha fazla kadının siyasete girişi ve kadınsı bir bakış acısıyla olaylara bakışı onemli."
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 320

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Okur Kitaplığı
Kitap Adı: Yeni Turkiye'nin Kadınları Yazar: Betul Soysal Bozdoğan Genel Yayın Yonetmeni: Unsal Unlu Tashih: Tuğba Kaya Editor: Naile Aksay Unlu Kapak Tasarımı: Murat Acar Yayın Yonetmeni: Ahmet Aslanturk Yayınevi: Okur Kitaplığı Dil: Turkce Barkod: 9786054877287