"Ayıptır soylemesi, ben sonradan gorme bir Beyaz Turk'um."

Ertuğrul Ozkok yine cok konuşulacak bir kitapla okur onunde. Kendi sozcukleriyle tanımlamak gerekirse, bu "sonradan gorme Beyaz Turk" butun yazdıklarında hic sakınmadan cırılcıplak ortaya seriyor yaşadıklarını; ama elinizde tuttuğunuz kitapta ilk kez butun hayatının dokumunu yapıyor:

Cocukluğundan bugune gecirdiği butun sosyal ve kişisel aşamaları ozetliyor; ailesini, mahallesini, oğrenciliğini, oğretim uyeliğini, gazeteciliğini anlatıyor; cok eleştirilen "Beyaz Turk"luğunun ve "sonradan gorme"liğinin gerekcelerini acıklıyor; Turkiye'ye ve "Ak", "Beyaz", "Zenci", artık ne ad verirseniz, her turlu "Turk"lere yonelik eleştirilerini sıralıyor. Bir Beyaz Turk'un Hafıza Defteri'nin sayfalarında "Matbaacı Şukru Ozkok"le John Lennon, Kaptan Jack Sparrow'la Deniz Gezmiş, Cemil Meric'le Ece Ayhan yan yana… Siyasi liderlerimiz de var, sıradan insanlarımız da… Sanatcılar da var, cazibeli kadınlar da… Yani butun bir Ertuğrul Ozkok dunyası…

(Tanıtım Bulteninden)

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 340

Baskı Yılı: 2014

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 299

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Doğan Kitap
Kitap Adı: Bir Beyaz Turk'un Hafıza Defteri Yazar: Ertuğrul Ozkok Yayınevi: Doğan Kitap İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786050919417