Erciyes Universitesi Hukuk Fakultesi editorluğunde hazırlanan "Hukuk Fakultesi Dergisi" yılda iki kez okuyucuyla buluşuyor. Cok sayıda makaleye yer veren dergide, farklı konularda, farklı bakış acılarınına yer verilmiştir.

Kitapta Bulunan Konu Başlıkları

-Yeni Turk Ticaret Kanunu'na Gore Anonim Şirkette İmtiyazlı Paylar, Prof. Dr. Hasan PULAŞLI

-Die zivile Haftung der Vorstandsmitglieder einer Aktiengesellschaft gem., Doc. Dr. Erhan TEMEL

-Almanya Federal Mahkeme Kararı Cevirisi - I, Doc. Dr. Gokcen TOPUZ/Almanya Federal Mahkeme Kararı Cevirisi - II, Doc. Dr. Gokcen TOPUZ

-Konut Yapı Kooperatiflerinde İflas Erteleme Sureci ve Borca Batıklık Sorunu, Yrd. Doc. Dr. Burak ADIGUZEL

-Aşırı Yararlanma (TBK m. 28), Yrd. Doc. Dr. Ramazan AYDIN

-Henuz Var Olmayan Kişilerin ve Ceninin Art Mirascı Olarak Atanması, Yrd. Doc. Dr. Hayrunnisa OZDEMİR/Ozel Guvenlik Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası, Yrd. Doc. Dr. Elvin BATMAZ SİLAHTAROĞLU/Basın Yoluyla Kişilik Haklarına Yapılan Saldırılardan Doğan Hukuki Sorumluluk, Yrd. Doc. Dr. Elvan SUTKEN/TTK'da Anonim Şirketlerde Sermaye Artırımına İlişkin Genel Hukumler ve Kayıtlı Sermaye Sisteminde Dış Kaynaklardan Sermaye Artırımı, Yrd. Doc. Dr. Selen SERDER YILMAZ/Deneme Sureli İş Sozleşmeleri, Arş. Gor. Hasan Ali KAPLAN/Yonetim Kurulu Uyesi ile Anonim Şirket Arasındaki İlişkinin Hukuki Niteliği, Arş. Gor. Hasan KAYIRGAN/Kambiyo Senetlerine Mahsus Haciz Yolu ile Takipte Ceke İlişkin Sorunlar, Arş. Gor. Aynaz UĞUR/6098 Sayılı Turk Borclar Kanununa Gore Kiracının Kira Bedelini Odemekte Temerrudu Sebebiyle Kira Sozleşmesinin Sona Ermesi, Başak OZKOK YILDIRIM/Uluslararası ve Turkiye Hentbol Federasyonları Oyun Kurallarından, Madde 4:9'un Tıbbi ve Adli Yonden Tartışılması, Prof. Dr. Aytac KOCAK - Prof. Dr. Ekin Ozgur AKTAŞ - Yrd. Doc. Dr. Serkan CINARLI - Yrd. Doc. Dr. Hikmet VURGUN/6102 Sayılı Turk Ticaret Kanunu'nda Duzenlenen Suclar, Doc. Dr. Mustafa OZEN/Başarısız Devletler ve Uluslararası Hukuk Acısından Ortaya Cıkardığı Sorunlar, Doc. Dr. Fatma TAŞDEMİR/Yuksekoğretim Kurulunun Oğretim Uyeleri Hakkında İstihbarat Toplama Yetkisi Var mıdır?, Yrd. Doc. Dr. Mustafa Yaşar DEMİRCİOĞLU/Demokratik Yonetimin Unsurları ve Demokrasinin Anayasal Guvenceleri, Yrd. Doc. Dr. Kemal ŞAHİN/Kamu Kurumları ve Belediyelerin Vergisel Yukumluluklerinin Yerine Getirilmemesi Nedeniyle Doğan Zararın Kamu Zararı ve Haksız Fiil Bağlamında Değerlendirilmesi, Yrd. Doc. Dr. Gulden ŞİŞMAN - Araş. Gor. Aynur CİDECİGİLLER/Uluslararası Şirketlerin Uluslararası İnsan Hakları Hukuku Acısından Hesap Verebilirliği Sorunu, Dr. Said Vakkas GOZLUGOL/5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'na Gore Zimmet Sucu, Arş. Gor. Beril TAŞKIN/Turk Hukukunda Eğitim Hakkı ve Anadilde Eğitim Sorunu, Arş. Gor. Gulsum KAYA
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 570

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Seckin Yayıncılık
Kitap Adı: Erciyes Universitesi Hukuk Fakultesi Dergisi Cilt:8 Sayı:1 Yazar: Atila Erkal , Akın Unal , Fatih Birtek Yayınevi: Seckin Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 1306383913067