Mehmet Zeki Akdağ, omrunu şiirin guzellikleriyle donatmış bir kultur sanat adamı. 60 yıldan beri ruhunun imbiğinden suzduğu incelikleri mısralara yukleyerek şiir dunyamıza değer katıyor. Yarım yuzyılı aşkın suredir şiirleri, edebiyat sanat dergilerini susluyor. Kitapları gercek şiirseverlerin zarif kutuphanelerinde coktan yerini aldı bile. Turkiye'de populizm hastalığına yakalanmayanlar, eski ve yeni şiirin ozunu kavrayanlar, Mehmet Zeki Akdağ'ın şiirlerine uzun zamandan beri yureklerinde yer acıyorlar. Şair ve yazarlarımız, O'nu "Gunumuzun Karacaoğlan'ı" kabul ettiler. Bu unvanı hak etmek kolay değil, her şaire de nasip olmaz. Akdağ, Karacaoğlan'ın izinden giden bir Âşık.
Eserleriyle olumsuzleşen yazarları ihmal etmeyen Akıl Fikir Yayınları, yaşayan değerlerimize de sahip cıkıyor ve onları yeni nesillerle buluşturuyor. Edebiyatcı yazar Mehmet Nuri Yardım, yakından tanıdığı Mehmet Zeki Akdağ'ı yazdı. Şairin hayatını, sanat anlayışını ve eserlerini kaleme aldı. Butun şiirlerini inceleyerek sizin icin iyi bir secme yaptı. Ve Akdağ hakkında edebiyat tarihcilerinin, şairlerin, yazarların, gazetecilerin ve kultur sanat adamlarının goruşlerini bir araya getirdi. İnanıyoruz ki, Akdağ'ı tanımayanlar bu kitap sayesinde yeni bir şairle tanışmanın doyumsuz guzelliğini yaşacak, onun şiirleriyle yeni ufuklara acılacaklardır. Şairimizi tanıyanlar ise kitabı okuduktan sonra sevgilerini coğaltacak ve boyle bir sanatkÂrla cağdaş olmanın anlamını bir kez daha duşuneceklerdir. İyi bir şairin gonul yolculuğuna eşlik etmek istiyorsanız buyurun oyleyse, sayfaları cevirebilirsiniz…
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 248
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Akıl Fikir Yayınları
Kitap Adı: Gunumuzun Karacaoğlan'ı Mehmet Zeki Akdağ Yazar: Mehmet Nuri Yardım Yayınevi: Akıl Fikir Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786055283926