Cok değerli, mesleğinde başarılı, kendini mesleğine adamış, yaratıcı fikirleri ve radikal tavırları ile nevi şahsına munhasır kişiliği ile saygı duyduğum avukat dostum bir gun bana gelerek mesleki deneyimlerini herkesle paylaşmak ve meslekte yeni olan arkadaşlara yol haritası cıkartmak istediğini ifade etti. Fikir cok guzeldi, yaşananlar olumsuzleştirilip kuşaklara aktarımı sağlanacaktı. Hic tereddut etmeden nacizane destek vermeyi kabul ettim. Meslek ustalarının dediği gibi coğu avukat kariyerindeki gelişimini deneme yanılma yoluyla sağlamakta. Avukat coğu zaman kendisi dışında gelişen olay ve tercihlere uyarak mesleki yonunu belirlemekte, uzmanlaşmasını ve bilgi birikimini kendisine gelen dava ve işler belirlemektedir. Bunun yanında yeni deneme yanılma veya gozlem yoluyla geliştirilen tavır ve yaklaşımlarla, kendi cevresinden alabileceği ve duydukları orneklerle mesleklerini yurutmekteler. Başarılarıyla unlenmiş avukatların buroları, calışanları, giyimleri, konuşma tarzları kulaktan kulağa aktarılarak bazen uzerinde pek duşunulmeden şablon gibi hayatlara uygulanmakta ve bundan sonuclar umulmaktadır. Adalet arayışı, kişinin kendisini yok yere savunmasıdır kimi zaman, yıpratıcı ve anlamsız. Bu anlamsızlığın icinde bulur hukukcu kendini. Gorevi: Anlamsız gibi gorunene anlam vermek ve kazandırmaktır. Davalıyı, davacıyı, hÂkimi, koridorları, adaletle kimi zaman mahkemelik olan avukatların macerasını sunuyoruz size.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 114
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Beta Yayınları
Kitap Adı: İlletyus Yazar: Fatma Zehra Savi Yayınevi: Beta Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786053330509