"Kotulukler uzerine duşunmeye başlarsam deliririm ve Hindistan'a hizmet edemez hale gelirim. Hic duşmanım olmadığını varsaymaya başlasam, kendi hatalarımı dunyaya acık etsem ve diğerlerinin hatalarına gozlerimi yumsam ne olur ki?" diyebilecek kadar yuce gonullu ama aynı zamanda doneminin en guclu modern imparatorluğunun devasa silahlı kuvvetleri karşısına, hem de silahsız, şiddete başvurmadan dikilecek kadar dirayetli bir lider... Mahatma Gandi.

Hindistan ve Guney Asya konusunda dunyanın en onde gelen uzmanlarından biri olan Stanley Wolpert'in kaleme aldığı, kucuk yaşlarından bir suikast sonucu olumune kadar Mahatma Gandi'nin hayatını anlatan Gandi'nin Tutkusu, bu buyuk liderin politik dehasının ve ahlaki vizyonunun golgelediği ic catışmalarını da gozler onune seriyor. Hinduizm, Jainizm, Hıristiyanlık ve Budizm'in şiddet karşıtı oğretilerinden etkilenen Gandi hayatını sevgi uzerine kurmuş, tutuştuğu iktidar kavgası ne kadar şiddetli olursa olsun onceliği rakibini anlamaya ve sevmeye vermiştir. Mahatma Gandi, hayatı boyunca acıyı tutkuyla kucaklayarak ve onu nereye gotururse gotursun icsesini korkusuzca takip ederek, Tanrı'nın ikiz yuzleri olduğuna inandığı Sevgi ve Hakikat mesajını yaşattır.

Gandi'nin işbirliği yapmama stratejisi ve şiddetsiz direnişi, somurgecilik ve ırkcılık karşıtı hareketlere uluslararası duzeyde ilham vermiştir.
-Nelson Mandela-

Başka ulkelere turist olarak gidebilirim ama Hindistan'a hacı olarak geliyorum. Cunku benim icin Hindistan demek, cağımızın en yuce insanlarından biri olan Mahatma Gandi demek.
-Martin Luther King Jr.-

Nihai yolculuk sona erdi. Ama neden uzulelim ki? Onun icin mi... Yoksa kendimiz, kendi gucsuzluklerimiz, kalbimizdeki kotu niyetler ve diğerleriyle olan catışmalarımız icin mi uzuluyoruz? Mahatma Gandi'nin bizi butun bunlardan kurtarmak icin kendini feda ettiğini unutmamalıyız.
-Cevahirlal Nehru-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 432

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Ayrıntı Yayınları
Kitap Adı: Gandi'nin Tutkusu Yazar: Stanley Wolpert Cevirmen: Serap Işık , Ahmet Ergenc Yayınevi: Ayrıntı Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789755397917