Baran Tuncer bu kitaba yaşamından bazı bolumleri yansıtıyor. Değişik kurum ve kuruluşlarda gecen calışma hayatında gorduklerini eleştirel bir dille, olayların "insan" yonune ağırlık vererek anlatıyor. Siyasal Bilgiler Fakultesinden mezun olan Tuncer bu kurumda ve Boğazici Universitesinde ekonomi dalında oğretim uyeliği yaptı. Yale ve Minnesota universitelerinde araştırmacı ve misafir profesor olarak calıştı. Devlet Planlama Teşkilatında İktisadi Planlama Dairesi başkanlığı, Sadi Irmak kabinesinde bakanlık yaptı.
Dunya Bankasında gorev yaparken ceşitli Afrika, Uzak Doğu ve Latin Amerika ulkelerini yakından tanıma fırsatı buldu. Eczacıbaşı Holding, Turkiye İş Bankası ve Turkiye Sınai Kalkınma Bankası yonetim kurullarında gorev aldı.Bir sure başkanlığını yaptığı Turkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfında halen yonetim kurulu uyesi. Baran Tuncer, birlikte calıştığı siyasetcilerin bilinmeyen yonlerini başta İsmet İnonu olmak uzere kitabında renkli bir dille anlatmış, Turk Siyasi tarihinin son 60 yılına damga vuran olaylarını gozlemleyerek aktarmıştır.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 440
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: Tarihci Kitabevi
Kitap Adı: Aklımda Kalanlar Yazar: Baran Tuncer Yayınevi: Tarihci Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786054534401