Dudu Akpınar bir sure yanımızda calıştı...Birlikte yediğimiz kahvaltı ve yemeklerde, işe gelirken başından gecenleri anlatmaya bayılıyordu...Haftada bir yarım gun kursa gidiyordu..Oğrenmeye buyuk arzusu olduğunu gorerek sadece odevleriyle ilgilenmekle kalmadım, okumasını oğrendiği Turkcenin temel ozelliklerini tanıtmaya calıştım...Beni gazeteye yazılarımı hazırlarken gozlemledi uzun sure...Yazmanın nasıl ince ve cetin bir uğraş olduğunu izledi...O da yazılar getirmeye başladı...Teşvik edilmeliydi...Hayatının "ilk"lerini yazmaya başladı, onerim uzerine...Her gece evinde bir "ilk" yazıp ertesi sabah getiriyordu...Ben duzeltiyordum, tekrar yazıp getirmesini istiyordum...Tekrar, tekrar, tekrar...Yazmanın oğrenmek olduğunu kavramıştı...Yazdıklarında kendine has bir mizah vardı hoşuma giden...İcinde birikmiş eleştirileri dile getirmek istiyordu teker teker...Anlatmayı seven bir kişi olarak, yazmak onun aradığı bir ortam haline donuştu...Birer kucuk sosyolojik oyku haline geldi her yazdığı...Ne demekti "ilk"ler?(Onsoz'den)

Sayfa Sayısı: 144

Dili: Turkce
Yayınevi: Boyut Yayın Grubu
Kitap Adı: Benim Tek İstediğim Bir Kitap Yazmaktı Yazar: Dudu Akpınar Yayınevi: Boyut Yayın Grubu Dil: Turkce Barkod: 9799755213117