“Acılarınız, siz daha bana yaklaşmadan yureğime ulaşır.”
Tekgul Arı, Bedenim Tetikte ve Aşk Susmadan Git adlı kitaplarından sonra ucuncu kitabı Nişa - Kaybolmaya Hazır Değilim adlı romanıyla okurların karşısına cıkıyor. Roman, “Benim hikÂyem eksik Nişa,” sozuyle, tamamlanmamış, gizli kalmış hikÂyelerin peşine duşuyor. İktidar, yine yoksul bir mahalleyi işaret etmiş, kentsel donuşum sureciyle birlikte birkac ay sonra başlayacak yıkım icin duğmeye basmıştır. Peki, gecekondu sakinleri bu yıkıma hazır mıdır? İşte tam bu noktada Holderlin’in “İzahsız bir işaretiz biz” dizesi duyurur sesini.
Yazar, mahallede yaşayan sıra dışı karakterlerin, ic ice gecmiş, gizemli hikÂyelerini, son derece carpıcı bir uslupla anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda tıpkı heyecanlı bir filmin icindeymişcesine gibi yaşatıyor da. Bu nedenle sadece roman kahramanları değil okur da, ister istemez bir karakter olarak cekileceği romanın icinde kaybolmayı goze almak zorunda kalıyor.
“Hoş geldin Nişa, hoş geldin yureğimin kalayı. Dunya guneşin etrafında donerken sancılıdır, ama hic yorulmaz ateşte pişerken. İnsanların coğu tam tersi, karanlığı cağırırlar. Sen dilimin, gonlumun kalayı, ışıklar seni korusun. Gonlunu ac dunyaya; vatanımızdır bizim. Sevgiyle doner, guler, karanlıkta eğilir yuzu. Yureğini genişlet, başını dik tut ki dunya sana sevgisini sunabilsin.”

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Nişa-Kaybolmaya Hazır Değilim Yazar: Tekgul Arı Kapak Resmi: Selma Akaltun Kapak Tasarımı: Erkal Tulek Yayınevi: Nota Bene Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052036136