“Masama birkac kadın gelip oturdu, mezelerden otlanarak gevezeliğe başladılar. Memeli mestanlı kadınlara değil el atacak, bakacak halim bile yoktu. Kalkıp lavaboya gidince aynadan gordum; berbat haldeydim. Sallanarak gelip tekrar oturdum, ben bu gece olecektim. İkinci otuz beşliği actırdım, ben omrumde hic bu kadar sarhoş olmadım. İlk kez etraftakiler gozume cift gorunurken, berduş halim hoşuma gitmeye başladı. Neşelendim ve kalkıp utanmadan mastika oynadım. Oynarken ağladım aslında, parmaklarımı şıklatamadım. Saz ekibi ara verince masama coktum. Kadehi kadınlardan biri doldurdu, doldururken bir şeyler sordu, anlamadım. Garsona parlak Ahmet sigarası aldırıp arkama yaslandım. Sazlar sahneye cıkan Dilnaz’la tekrar calmaya başladılar. Kırmızı pullarla suslu elbisesi gozumu aldı, sesi fena sayılmazdı. Babamın bu kadında ne bulduğunu o an anladım; kadın yuruyen bir pavyondan farksızdı. Yağlı teninde tutun tadı, gozlerinde viski sarısı, dişlerinde humus bulamacı vardı. Bittiğini sandığım kadehimi biri tekrar doldurup buz atarken, Dilnaz beni gordu. Birkac saniye bakışınca tanıyıp gulumserken, dudaklarında susuz anason vardı.”

Konsomatris, Ankara’nın arka sokaklarına, otellerine, esnaf lokantalarına, ac guvercin kokularına, rakının anasonuna, kadının guzeline, erkeğin serkeşine bir bakış. Şair oğulun babasına sevgisi ve tiksintisi. Anneye sevda, kardeşe merhamet.
İnsanın karanlığına, aşkın aydınlığına bir haykırış. Kelimelere bağlılık, şiire ovgu. Hayata sovgu.
Murat Serdar Arslanturk sıradışı bir yazar.

Bir Ankara Yer altı Edebiyatı
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Konsomatris Yazar: Murat S. Arslanturk Yayınevi: Librum Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052305058