“Canlı yayından az once cıktım. Kupamı kavrıyorum, aslında biliyorum, kahveden başka bir sıcaklık aradığım. Havanın soğuğundan, dışarıda yağan, lapa lapa guzelliği ile herkesi buyuk camların onune toplayan kardan, mevsim yuzunden değil aradığım sıcaklık. Sıcacık ofiste bir fırtınanın icinde bekliyorum, boğuluyorum. Nuh’un gemisine binemeyen zavallılardan biriyim, geminin azgın sular ustunde uzaklaştığını seyreden bir inanmazım. Cok pişmanım, suyun icinde yanıyorum. Bilgisayarımın kenarına yapıştırdığım karakalem resme, kucucuk bir not kÂğıdına cizdiğim kalınca govdeli gemiye bakıyorum. Yağmur bile yağıyor kÂğıtta ince cizgilerle. Kurşun kalemle karaladığım kara bir suyun icinde gemi. Govdesi sulara gomulmuş bedenden gemiye doğru bir el uzanıyor, kurtulmak umuduyla. Ne zayıf bir umut, ne talihsiz bir an. Duyuracak mı nedamet dolu sesini o elin sahibi, gok gurultulerinin icinde? Bir ip atılacak mı? Kabaran suların azap veren koynundan kurtulacak mı? Nuh'un gemisine binemeyen bu zavallı kim?”

(Tanıtım bulteninden)

Kitap Adı: Nuh'un Kızı Yazar: Mukadder Gemici Yayınevi: Dergah Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789759958374