Aşk, dondurucu bir soğuktur bazen...
Adrian yutkundu.
“Herkes benim bir şey soylememi istiyor, ama ben bir şey soylersem, Stella’nın gideceğini ve onu bir daha, asla goremeyeceğimi duşundum.”
Biraz sustuktan sonra mırıldanarak devam etti.
“Sonuc olarak, hicbir şey soylemedim ama yine de her şey bitti. Onu goruyorum, ama yine de ona bir daha asla bakamayacağım. En kotusu de şu: Boyle bir şey, ancak biri olduğunde biter ya da senden ayrıldığında. O zaman gecerlidir uzulmek, o zaman hakkın olur buna. Ama biz birlikte bile değildik ki...”
İlk arkadaş, ilk aşk, tatlı bir akıntı gibi. İlk kalp sızısı, soğuk, cok soğuk! Giderek uzayan, uzadıkca yalnızlaştıran bir sızı. Dunyadaki yerini anlamaya calışan bir gencin, umuda, yaşama ve sevgiye tutunmasının hikÂyesi.
Alman yazar Susan Kreller, Alman Genclik Edebiyatı 2015 En İyi Roman Odulu’ne değer gorulen romanıyla ilk kez Turkce’de! Bir arkadaşlığın ilk aşka donuşmesini ve ilk kalp kırıklığını yalın uslubuyla anlatan yazar, yaşıtlarından “farklı” bir gencin hissettikleri eşliğinde, “normal” kavramını tartışmaya acıyor. Araya giren mesafelerin değişik hallerini incelikle işleyen kitap, aşkın soğuk yanıyla tanıştırıyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Karda Birdoksan Yazar: Susan Kreller Cevirmen: Aylin Gergin Yayınevi: On8 Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12 x 18 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059405409