Eserleri cok satanlar listesinde yer alan , ‘Somuncu Baba: Aşkın Sırrı’ sinema filminin senaristi Mahmut Ulu’ nun biyografik roman niteliğinde olan eseri Hacı Bayram-ı Velî Aşkın Nefesi…
“Yitik derviş, yokluk yolcusu, demişti davet mektubunda Şeyh Hamid. Şimdi ben, yokluk yoluna duşecektim. Yolun sonunda aşkın sırlı hikÂyesini kayda gecirecek ve kıyamete dek yaşatacaktım.”
Gecenin orta yerine dokuldu cumle. Kimden geldiği bulunamadı sozlerin. Soyleyeni belirsiz, manası dipsiz yanık sozler kaldı geriye: “Kelimeler ağıt olur, gecenin karasını akıtır harflerinde. Karanlığı kadar yalnızdır gece, yazıldığı kadar huzunlu her bir hece. Bulutlar goğun goğsune sığınıyor. Ve hicret ediyor zaman. Sahipsiz kelimeler duşer yitik dervişin nasibine. Binbir kor da harfler ekler cumlesine. Huzun yağmurları dolar gozlerine. Hic soylenmemiş besteyi duyumsar hic anlatılmamış sevda hikÂyesinde... Hicliğe fısıldar! Hicliğe kederini... Ve dilinde yÂr, yureğinde kor olanlar ufler aşkın nefesini...”
(Tanıtım bulteninden)
Kitap Adı: Hacı Bayram-ı Veli Yazar: Mahmut Ulu Yayınevi: Nefes Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059901475