"Boşluğumu kaplayan rengârenk merdivenler goruyorum. O koşede sonra bu koşede beliriyor. Birer ikişer iniyor sokaklarıma. Toprak sokaklar, su sokaklar ve hava sokaklar merdivenlerle kaplanıyor. Her bir sokak diğerinin uzerinde, yanında, caprazında rastgele dağılıyor. Eğrilen merdivenler, bukulen merdivenler her bir sokağın ruhuna gore bicim alırken, cok katlı bir labirente donuşen sokaklar birbirine merdivenlerle bağlanıyor. Toprak sokaklara duşen merdivenlere doğru yuruyorum. Amacım yeri hissetmek ve boşluğumun labirentlerinden toprağa uzattığım merdivenlerle kendime bir yol inşa etmek. Labirentin giriş ve cıkışlarını sadece ben bileceğim. Oradan, yere kacacağım ve sonra yeniden boşluğuma doneceğim. Havaya suzulen merdivenlerden inip kendi goğumde ucacağım, yeniden cıkıp sonunu goremediğim suyuma atlayacağım.

Ama şimdi yere iniyorum, toprağa yeniden, hızlıca aşarak merdivenlerimi..."
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kalıntılar Yazar: Hakan Cınar Yayınevi: İkinci Adam Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053063414