Yapay bir şiir algısını sevdirtme, şiir inşa etme, sahici duygu ve duşunceyi yalın bir mekÂnda kalıcı eser olarak gormek, kabullenmek gunumuz şiirinde, okurun ilgisini cekme pek olası değil... Misbah Hicri şiirini gerceklik zemininde; keskin, yaşanmışlığın nefes taşlarını kendine nevi duşlerine; gayet guzel, gayet lirik bir şiirin kulvarında ben buradayım demekte... Bir isyanın koklerinde anlam ve cağrışım zenginliği oluşturmuş bu son şiirsel yapıtta.
-Osman Erkan-
...bazen Dicle gibi durgun dipten akmalı, bazen de Fırat gibi şahlanmalıdır. Dağlardan meşe, mazı, kekik ve yasemin kokusunun yanında ozgurluk ateşini, isyanı taşımalıdır. Yanardağ volkanı gibi patlayıp sevdanın, ayrılığın, ozlemin, umudun, kavganın, ozgurluğun meşalesini yakmalıdır. İşte o sozlerin bedeli ancak oyle odenir.
Sevenlerin murada ermesi ve ayrılıkların son bulmasında dilek ezgileri olmalıdır. Gerekirse hicran ve gozyaşı olmalıdır. Baskının, zulmun, ayrımcılığın, somurunun ortadan kalkması icin dizeler bazen kalkan, bazen de mızrak olmalıdır. Halay başında sallanan renkli ipek mendil olmalıdır. Her şeyden once sade ve anlaşılır olmalıdır.
Sozcukleri oya gibi işleyen Misbah Hicri’nin şiirlerini okurken ben bu duyguları yaşadım.
-Muslum Uzulmez-
Kavgasını yazmak uzerine kurgulayan yazar/şair Misbah Hicri, yazmanın ve sozcuklerle oynamanın bilincinde olan bir kalem sahibidir. Dolayısıyla, yaşadığı coğrafyanın acılarını, doğasını, yaşanmışlıklarını dillendirendir.
Yazdıklarını imbiğinden gecirerek bir ozgunluk kazandırmaktadır. Bu oz- gunluk de bir şiir bicimidir. Şiirde, akla ve vicdana dokunan, ozgun ve estetik anlatımlar, şiiri var eden nedenlerdir. İnsanlar ve kulturler arasında, sosyal duygudaşlık yaratıp, evrensel değerlerde bir ilişki kurarlar. Amac, bu ilişkileri ormek, yaşamı daha da sorunsuz/yaşanılır hale getirmektir.
Misbah Hicri; duşlerini, duşuncelerini, hasretini harmanlayarak oluşturduğu havuzdan kendi poetik bicemini oluşturarak kitaplaştırmıştır. Boylece bizlere okumak ve beyin fırtınası yaşamak kalıyor. Yolu acık olsun.
-Metin Kaya-
(Tanıtım Bulteninden)
Editor: Turgut Turksoy
Kapak Tasarım: Leyla Celik
Kitap Adı: Bedeli Odenmiş Sozler Yazar: Misbah Hicri Yayınevi: Favori Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058162655