Kul bulutu havada girdaba donuşurken, yeryuzu gri tonlarında bir moloz yığını edasıyla denize doğru boşalıyordu. Bize hep kuresel ısınmanın dunyanın sonu anlamına gelmediği, bu tur soylentilerin fanatiklerin boş tehditleri olduğu ve değişime ihtiyacımız olmadığı soylendi. Ancak her sene daha fazla deprem, sel, kasırga ve yangın vakası yaşandı. Tabiatın her uyesi dengenin bozulduğuna işaret etti. Her sene hava sıcaklığı arttı ve buzullar eridi ama buna rağmen kimse kılını kımıldatmadı. Benim pembe evim - artık benim değil - aynen Salvador Dali'nin surrealist col portresindeki gul gibi, yokluğun ortasında kalakaldı.
Daha sonra gozlerimin tam onunde bir kelebek belirdi; penceremin onune gelen kelebeğe benziyordu. Başımın onunden arkasına doğru bir daire cizdikten sonra boş arazide park halindeki kuf yeşili Volkswagen tosbağa minibuse doğru uctu. Oraya doğru koştum, kapıyı actım ve iceri atladım. İnsanlar evlerinden kacışıyordu, beni kovalıyor ve inliyorlardı. Anahtarı kontağa taktım ve iki tur cevirdim. Arac tokezledikten sonra coplere ve atıklara doğru sendeleyerek beni bu kopuk dunyadan uzaklara doğru goturdu.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 204
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Babıali Kultur - BKY
Kitap Adı: Aşk - Kuresel Isınma Cağında Yazar: Francesca Lia Block Yayınevi: Babıali Kultur - BKY İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786059059015