'…Sevdim bu hayatta. Hem de sizin deyiminizle sapına kadar sevdim ve sevdiğim kadın icin, inandığım dava icin, duşuncelerim ve onurum icin savaştım. Coğu zaman duş kırıklığına uğrasam da inanmaktan asla vazgecmedim insanlığın bir gun o mutlak zaferi kazanacağına. Ulkemden kacmak zorunda kaldım. Tıpkı NÂzım gibi. Ah o buyuk şair! Ne de guzel diyordu, ' umut insanda ' diye. Umudunu katiyen kaybetme evlat. Umut, sahip olduğumuz en buyuk silahtır. Onu kaybedersen her şeyini kaybetmiş sayılırsın…'

Umudu, aşkı, dostluğu ve hayatı anlatan bir roman...

Hakkındaki asılsız suclamalar sonucu yıllarca hapis yatan, horlanıp aşağılanan ve siyasi mahkûmiyet hayatını en ağır koşullarda geciren Emir icin artık bundan sonra yapılacak tek bir şey vardır. O da doğup buyuduğu ve hatıralarını gomduğu bu ulkeden ayrılıp, bir daha donmemek uzere gitmektir.
Bir tarafta yalnızlığın derin sukûneti ve caresizliğin o mutlak duş kırıklığı, diğer tarafta ise her şeye rağmen umudun, yarınların durmadan suren kuvvetli cığlığı, cesaretin ve onurlu duruşun hayranlık uyandıracak gozu pekliği.

Bu bir yol ayrımıdır. Gitmek mi asıl olan, yoksa kalmak mı? Umudu sonsuza dek yureğinde taşımak mı, yoksa yureğinin tum sevdasını ardında bırakıp, belirsizliğe doğru yol almak mı?

Kimindir bu ulke? Zalimlerin mi, mazlumların mı? Namusluların mı, namussuzların mı? İyilerin mi, kotulerin mi? Kimin?
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 664

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: İkinci Adam Yayınları
Kitap Adı: Umut İnsanda Yazar: Erhan Sezer Yayınevi: İkinci Adam Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786051286198