"Ucurumdaki Cığlık Sappho'yu okuyun. Size yaşam, aşk ve -evet- seks hakkında bir suru yeni fikir verecektir."
-New York Post-

"Jong, bir kadın cinselliği anlatıcısı olarak hala tabuları yıkıyor."
-Los Angeles Times-

Ucurumdaki Cığlık Sappho, aşkın en buyuk şairinin duşuncelerinin peşinde 2600 yıl oncesine yapılan bir yolculuktur. On dordunde yakışıklı şair Aleaeus tarafından baştan cıkarılan Sappho, onunla vatanı olan adanın diktatorune yonelik bir komploya karışıyor. Yakalandıklarında, evlilik yaşamının onu belalardan koruyacağı duşuncesiyle yaşlı ve itici bir adamla evlendiriyor. Ancak bu onu, Delfi'den Mısır'a ve hatta Amazonlar Ulkesi'nden Hades'in karanlıklar ulkesine kadar hem erkekler hem de kadınlarla şehvet dolu maceralara atılmaktan alıkoyamıyor.

...

Efsanem Afrodit efsaneleriyle karıştırılır. Yakışıklı kayıkcının aşkı icin olume atladım mı? Kadınları mı erkekleri mi seviyordum? Eğer sevmek icin yeterince şanslıysanız, aşığınızın hangi suslu bedenle ovunduğunu kim umursar ki? Sulu bir incir olan ilahi delta ve toren asası guclu penislerin her biri duşunulenin tersine Afrodit'in gorunuşleridir yalnızca. Delta Afrodit kadar yumuşak, penis Ares'in mızrağı kadar serttir. Ve kimse toprak ortu dışında, hic bir şeyi fazla taşıyamaz ustunde. Tutku şiirleri kalır yalnız geriye.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 390

Baskı Yılı: 2008

Dili: Turkce
Yayınevi: Abis Yayınları
Kitap Adı: Sappho Ucurumdaki Cığlık Yazar: Erica Jong Redaksiyon: Zeliha Kaya Cevirmen: Tanay Atasoy Kapak Tasarımı: Ali İmren Yayınevi: Abis Yayınları İlk Baskı Yılı: 2000 Dil: Turkce Barkod: 9789750160431