İnsanın varlığını anlamlı hÂle getiren olgulardan biri mekÂn ve insanın mekÂnla olan etkileşimidir. Bachelard’ın deyişiyle cicek nasıl her zaman cekirdeğinin icinde gizli ise, insan da mekÂnın icinde gizlidir ve onu cozebilmek icin mekÂnı da cozumlemek gerekecektir. Modern insan icin yuklendiği yeni anlamlar sayesinde, mekÂnın romandaki gorunumleri de değişmiştir.
Modern romanda mekÂn klasik romanda olduğu gibi dekoratif bir ayrıntı değil, insanın gittikce daha karmaşık hÂle gelen varlığının ayrılmaz bir parcasıdır. Modern romanın başta gelen mekÂnlarından biri olan kent soz konusu olduğunda, romancıların kentleri birer fotoğrafcı titizliğiyle gozlemlediğini ve kentlerin yansıtılmasında cok onemli bir işlev yuklendiğini goruruz.
Kent İnsan Roman’da, 1980’den 2010 yılına kadar gecen zaman aralığında yazılmış Turk romanlarında kentleşmenin gorunumleri ortaya konmuş ve kentleşme olgusu ceşitli acılardan incelenmiştir. İnsanı kent icinde, kenti de romanın kurgusal dunyasında anlamlandırma gayreti icindeki yazılardan oluşan bu eser, yakın donem Turk romancısının kentleşme olgusuna yaklaşımını gostermesi bakımından da değerli okumalar sunmaktadır.

(Tanıtım Bulteninden)


Editor adı :MURAT LULECİ


Kitap Adı: Kent İnsan Roman Yazar: Kolektif Yayınevi: Gece Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052881309