“Cocuklar beni iyi dinleyin. Ben Adana Valisi Hayri Kozakcıoğlu. Cocuklar dinliyor musunuz beni? Bu yaptığınız doğru değil. Boyle yaparak hicbir şeyi cozemezsiniz. Yol yakınken bitirin eyleminizi. Kimsenin burnu dahi kanasın istemiyoruz. Gittiğiniz yol yol değil. 12 Martta da abileriniz benzer şeyler yaptılar. Ne oldu? Hepsi boku bokuna oldu. Yapmayın cocuklar, oğretmenlerinizi serbest bırakın, teslim olun.”

“İstekleriniz nedir cocuklar?” diye sordu Vali.

Adem gur sesiyle talepleri sıraladı. Oyle gur konuşmuştu ki sesi okulun oteki ucundan duyuluyor, anlaşılıyordu.

“Taleplerinizin hepsini yerine getireceğiz cocuklar, soz veriyorum. Yeter ki kimsenin canı yanmasın, bir evladımızın bile canı kıymetlidir bizim icin. Lakin cocuklar Eğitim sistemi değiştirilsin talebi beni aşar, o meclisin işi, benim değil, ama bilin ki bu taleplerinizi yukarıya tek tek bildireceğim, siz de şu cocukca eyleminize son verin” dedi.

“Peki, dışarı cıkarken hicbir arkadaşımızın tutuklanmayacağına, kimsenin uzeri aranmayacağına da soz verecek misiniz?” diye sordu Tekin.

“Size soz veriyorum, devlet sozu, kimse tutuklanmayacak, kimse aranmayacak” dedi Vali, sesinden sozunde duracağına sonuna kadar inanılabilinirdi, lakin benzer olumsuz orneği cok olduğundan yine de kuşkuyla yaklaştılar, ama denemekten, inanmaktan başka careleri olmadığına da inandılar.

Adem koridorda, oğretmenler odasının kapısı onunde yuksek sesle, “Arkadaşlar işgali bitiriyoruz, duzenli halde okuldan cıkacağız şimdi” dediğinde, herkes bu muştuyu bekliyormuş gibi coşkuyla karşıladı.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İşgal Yazar: Muhittin Coban Yayınevi: Kurgu Kultur Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059257831