Ural bolgesinde bir sanayi şehrindeyiz. İkinci Dunya Savaşı tum hızıyla surmektedir. Durmaksızın calışan dev bir fabrika, uretim, insanlar, aileler, işciler, cocuklar… Savaşta olenler, sakat kalanlar, yakınlarını kaybedenler… Hepsi tek bir hedefe yonelmişti: Ulkelerini korumak, kendi duzenlerini savunmak…

Ozlemler, ruyalar, hayaller, aşklar, fedakÂrlıklar, anılar… İnsanın hic bitmeyen macerası her yerde aynıdır.

İnsanların her şeyden memnunum, minnettarım, daha başka bir şey istemiyorum diyeceği bir gun gelecek mi? Hayır, boyle bir gun asla gelmeyecek. Toprak yeni tohumları almaya daima hazır kalacak, inşaatların iskeleleri hic sokulmeyecek. Ve kim durmadan olum sozunu tekrarlarsa, ondan yaşayan hicbir şey beklenmeyecek.

Yaşam ileriye bakmaktadır. Sen goremeyecek olsan bile, ilerideki hayata bakmak, onu hazırlamak icin calışmaktır. İleri bakmak, ilerisi icin calışmak insanı insan yapan icgududur.

(Tanıtım Bulteninden)

Editor: Selnur Aysever

Duzelti: Yaşar Uzunlar

Kapak Tasarımı: Levent Karaoğlu

Sayfa Duzeni: Umut Tuna

Kitap Adı: İleri Bakmak Yazar: Vera Panova Cevirmen: Levent Ozubek Yayınevi: Yazılama Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059988933