İşsiz Gunler, işsiz kaldığım zamanlarda, duzenli olarak tutmaya calıştığım notlardan oluşuyor. Bir sonbahar gunu, icerisinde bulunduğum durumu not almaya başlarken, bu cabamın nerelere uzanacağını ve nerede son bulacağını duşunmeden yola cıktım. Hicbir şey planlamadan, tasarlamadan gunlerin onume koyduğu kucuk kırıntılardan beslendim. Her gecen gun onemini yitiren hukuki mucadelelerimden, sevdiğim yazarlardan ve eserlerinden, yazmayı duşunduğum hikÂyelerden, edebiyat ile ilgili incir cekirdeğini doldurmayacak fikirlerimden bahsederek kendimi biraz olsun oyalamaya calıştım. Bu sure icerisinde şunu cok iyi anlamıştım: Calışma hayatı insanı, soğuk odaların icerisinde ve kurumuş ceviz renginde masaların gerisinde anlamsız bir bekleyişe mahkûm ederken, işsizlik de insanı yine anlamsız başka bir bekleyişin ve sorunların icerisine hapsediyormuş.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: İşsiz Gunler Yazar: Abdullah Ozcelik Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052967423