...Anayım ben. Yureğim başka yanıyor. Beni başkası ağlatamaz, onun icin susuyorum. Hem bu hayat bize kÂfidir, otesi olmuş olmamış umurumda değil.
...Bileydim rahmimin rahlesine vaktin coktan yazılmış, sizi doğurur muydum? Oraya gelmişim. Nefsimin ve inkÂrımın zindanındayım. Cezama razı değilim. Olamam. Biz gunahkÂr değildik ki! Babanla oyle sevdik birbirimizi ve oyle davet ettik sizi dunyaya. Ne ben onun kaburgasının derdindeydim, ne baban benim. Her ana bilir bunu. Her ana filizlenir boyle. Bu davetin bir buyusu var bize kasteden.
...Hayat devam ediyor. Cok duydum bu cumleyi kardeşinden sonra, yoruldum. Gelen giden hep bunu soyler durur. Goğuslerine dolanmış dilleri. Bilmezler ki dil, o kafesin ağrısıdır. Kardeşinin eti curuyor. Hissedebildiğin, gozlerinle gorduğun o toprak, ayaklarının dibinde yatıyor. Bunu duyamıyor. Duysa gelmez miydi, soyle? Gelirdi değil mi kardeşin? Gelirdi kızım, ceylan bakışlım.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Donuş Yazar: Sedat Kaygalak Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 2. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786052962121