Bazen, bazı şeylerden kacmak icin dunyanın bir ucuna gitmen gerekir. Yaşamak istemediklerini arkanda bırakır, emanet bir bavulla yola cıkarsın. Bir sure her şeyden kurtulduğunu da sanırsın. Ben de oyle yaptım, can arkadaşımın pembe bavuluyla yollara duştum ve değil memleketimden, ulkemden kilometrelerce uzağa gittim. Gerci benimkine pek de kacmak denemezdi, daha cok babamın zorlamasıydı ama…

Neyse, gittim ve bir sure boyunca kafa dinleyeceğimi, geride bıraktığım sorunlarla yuzleşmeyeceğimi sandım. Elbette ki yanılmıştım, sorun tam burnumun dibinde, kactığım yerdeydi. İnsanın kaderinden kacmasının imkÂnsız olduğunu da vakti geldiğinde anlayacaktım… Sırtımda inadım, boynumda tahtadan yapılma kolyem, parmağımda – aşkın anlamını bilmediğim zamanlarda yapmış olsam da – yara izim, tesadufu sonuna kadar yaşayacaktım…

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Adı Guzelim Yazar: Yasemin Cakmak Adıguzel Katkıda Bulunan: Sibel Ozcan Hakyemez Yayınevi: Agapi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059817677