MERİH Nesrin Yalcın 1957 yılında Ankara’da doğdu. 1982 yılında Ankara Universitesi Eczacılık Fakultesi’nden mezun oldu. Antalya’da serbest eczacı olarak calışırken bir yandan da yazmaya devam etti.

2010 yılında Halkın Portakalı Kısa Film Atolyesi’nde senaryo yazarlığı, oyunculuk, kameramanlık ve yonetmenlik eğitimi aldı. Aynı projede senaryosunu yazdığı “Yazmaya Gidiyorum Donmeyeceğim” adlı kısa film ile ikincilik odulunu kazandı. Antalya Buyukşehir Belediyesi’nin “Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor” projesinde dort yıl boyunca tiyatro oyunculuğu ve oyun yazarlığı yaptı.

Uc yıl Akdeniz Universitesi Antalya Devlet Konservatuarı Oğretim Uyesi Dramaturg Ruteba Tatlı’dan dramatik yazarlık dersleri aldı. “HAMASET HALA” “MOBBİNG ERKAN” “ADI AŞK OLSUN” ‘GAYRIMEŞRU-CEMAL SUREYA ŞİİRLERİ VE HAYATI” “FANUS” adlı tiyatro oyunları, “TIPKI O KUŞLAR GİBİ” adını verdiği uzun metrajlı film senaryosu olan Yalcın’ın yazdığı cok sayıda kısa film senaryosu bulunmakta. “Yazdığım en guzel şiirler” diye tanımladığı iki kız annesi olan Yalcın, eczacılık yapmaya ve yazmaya devam ediyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yaşayakaldık Yazar: Merih Nesrin Yalcın Yayınevi: Sokak Kitapları Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051489537