"Ey General! Car'ına şoyle haber ver ki; Kafkasya'nın bağrında daha binlerce Ahulgo gibi kaleler var ve on binlerce Surhay kule yerini almıştır. Bunların hepsi Rabbine baş kaldırıp eceline susamış olanları beklemektedir. Silahlarınızın vucûdumda actığı uc yarayı şifalı Dağıstan otlarından kendi ellerimle yaptığım ilÂclarla şimdiden iyileştirdim ve size karşı harp etmek uzere hazırlandım. Kalbimde actığınız evlÂd u ıyÂl ve hemşiremden gelen ayrı ayrı dort yaranın hicbir hukmu yoktur. Geri kalan evlÂd u ıyÂlimi de daha şimdiden vatana ve Allah yoluna kurban olarak adadım. Size ve Car'ınıza her şeyi bol bol vereceğiz, fakat vatanın hurriyet ve şerefini asla! Ahulgo'da aldığınız kanlı ders kÂfi gelmediyse, zengin Car'ınızın ordularını ve hazinelerini ortaya dokerek tekrar geliniz. Askerlik şerefini lekeleyerek yalan soyleyiniz, vaadlerinizi inkÂr ediniz, ormanlarımıza kundak sokunuz, ekinlerimizi yakınız, meyva ağaclarımızı, bahcelerimizi kavurunuz. Butun bunlar Kafkas'ın ezelî hurriyet ve istiklÂl aşkını koruklemekten başka hicbir işe yaramayacaktır! Carlar olecektir, Petro'larınız ve Katerina'larınız gibi Nikolay da gozleri arkasında gecip gidecektir. Fakat Kafkasya mutlaka kurtulacak, hur ve mes'ud olacaktır. Allah, hak ve vatan uğrunda carpışanların yardımcısı olsun!"

(İmam Şamil'in hezimete uğrattığı, Kafkaslarda Ahulgo kalesini kuşatan
Rus Car'ı Nikolay'ın generaline gonderdiği mektup)
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 464

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Celik Yayınevi
Kitap Adı: İmam Şamil Yazar: Ebubekir Subaşı Yayınevi: Celik Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059844710