"Seni anlatacaktım...Senden soz edecektim...Ya da senden haberdar edecektim. Seni bilsinler istedim belki de...İsmini soylesem; kiminin aklında şımarık, kimininkinde uysal, kiminde cahil, kiminde olum, kiminde mazlum, kiminde zalim, kiminde genc, kiminde yaşlı, kiminde cirkin, kiminde guzel bir şeyler canlanacaktı. Herkes kendi aklından, kendi gecmişinden, kendi kitaplarından, kendi tarihinden, kendi acısından, yani "kendi"nden bir olta takacaktı sana...Rengini soylemeye kalksam; kimi kotu, kimi iyi, kimi yakan, kimi yanan, kimi duran, kimi koşan, kimi ayık, kimi sarhoş sanacaktı seni. Herkes "kendi" rengiyle boyayacaktı seni...Kokunu anlatsam; kimi hoş, kimi iğrenc, kimi hafif, kimi ağır, kimi cicekli, kimi baharatlı sanacaktı seni. Herkes "kendi" burnuyla koklayacaktı seni...Tadını soylesem; kimi acı, kimi tatlı, kimi ekşi, kimi mayhoş, kimi tuzlu diyecekti sana. Herkes "kendi" dilinin bildiği bir tada benzetecekti seni...Huyundan soz etsem; kimi iyi, kimi kotu, kimi korkak, kimi cesur, kimi tembel, kimi calışkan, kimi kahraman, kimi kacak, kimi akıllı, kimi deli sanacaktı seni. Hepsi "kendi" kalbinin penceresinden seyredecekti seni…
Baktım ki, neyinden bahsetsem "onlara", neyinden soz acsam "onlardan", neyini soylesem "onların" olacak; ne soylesem ortecek seni, sustum, hic anlatmadım…
Suskunluk bile herkesin karnında başka bir cocuğa gebeydi. Saklandım, beni goren seni bir şey zannetmesin diye…"
Cem Mumcu, Binbir İnsan Masalları'na Hayat Gerceğe Perde ile devam ediyor.
Sayfa Sayısı: 120
Baskı Yılı: 2008
Dili: Turkce
Yayınevi: Okuyan Us Yayınları
Kitap Adı: Hayat Gerceğe Perde Yazar: Cem Mumcu Yayınevi: Okuyan Us Yayınları İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9786054054039