Toplam 30 yıl calıştığım TRT'de, radyoda en azından 5.475 kez (365x15 hesabı ve gunde bir kez yaptığım varsayımıyla) Burası Turkiye Radyoları, Uzun Dalga Ankara Radyosu 1648 metre 182 Kilosikl T.A.R. demiş ve yayını başlatmışım.
Bir radyo spikerinin yaşamının ozeti bu cumle.
Bircok insanın, icinden konuştuğumuzu sandığı bir kapalı kutudan binlerce kez uykularınızı boldum. Hep iyi olmasını istediğim halde zaman zaman icinizi sızlatan haberler de verdim. Yapıldığı gunden bugune, bir saniye olsun gun yuzu gormeyen bir studyoda, yalnızlığımla başbaşa, gormediğim bilmediğim sizlerle konuştum. O konuşmalarda hepinize tipler yarattım, kimlikler, kişilikler yakıştırdım. O kucucuk studyo, yalnızlıklar, ceşitli sıkıntılar... hepsi, cok guzeldi. Onumuzdeki masanın uzerinde gozumuze cakılırcasına duran saatten başka her şey...
Cunku, yelkovanın bir rakamdan otekine gecerken cıkardığı TIK sesi icimi kıyardı. Ve ben, henuz 20'li yaşlarda olmama karşın, yaşamımdan bir saniyenin daha gittiğini, sımsıkı sarıldığım yaşamın saniye saniye ellerimden kayıp gittiğini duyardım.
Sayfa Sayısı: 217
Baskı Yılı: 2008
Dili: Turkce
Yayınevi: Sinemis Yayınları
Kitap Adı: Burası Turkiye Radyoları Yazar: Julide Gulizar Yayınevi: Sinemis Yayınları İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789758759682