Yinede dışarıdayım. Bu kokuyu seviyorum. Kanal kokusu bu. Ağır sanayicinin kirlettiği suyun kokusu bu. Cocukluğumun dere kokusunu anımsatıyor. Kahve sahibi Hamdi beyin kendini astığı soğudun icinden cıktığı dere. Babamın Kadıkoy'deki evi bu derenin kenarındaydı. Yaz gunleri yuzlerce kurbağanın katıldığı koronun yukseldiği Ağustos boceklerinin bu koroya eşlik ettiği unlu Kurbağalıdere idi o dere. Oyun yapan bir kocun kıyı boyunca beni kovaladığı dere. Babamın gul bahcesinin altından gecen taşkına karşı bir kanal vardı dereye acılan. Yağmurda bu kanal bahceyi basacak suyu dereye taşırdı. Camurdan renklenen suyu erimiş cikolata rengiyle kalın kunk ağzından dere suyuna kopurerek akardı.
Kucuk, kendi boyutlarında bir cağlayan. Sofanın penceresinden bu heyecan verici suyun akışını izlerdim. Bu coşkuya katılan sadece ben değildim. Kargalar da bu şelale başına ucarak gelirler su ile gelen artıklar icinden avlanırlardı. Kuru ekmek parcaları, cer cop bahtlarına ne cıkarsa. Yağmur sonrası sular azalınca kunk icinde kalan su birikintilerinden kediler de su icerlerdi.
Sayfa Sayısı: 138
Baskı Yılı: 2008
Dili: Turkce
Yayınevi: Parşomen
Kitap Adı: Senfoni C Minor Yazar: Orhan Teoman Ozdemir Yayınevi: Parşomen Dil: Turkce Barkod: 9786055935009