"Ah, Kubalı olmak ne buyuk gurur! Ah, Kubalı olmak ne buyuk bir korku! Kareli bir defterin onunde kafa patlatıyorum. Hayatımın en buyuk korkusunu yaşadığım icin cenem duştu. Başlamamak icin. İlk cumleyi kurmamak icin. Cılgınlar gibi, orospular gibi, periler, tanrıcalar gibi parmaklarımın arasında tuttuğum dolmakalemin murekkebinden fışkıran kelimeleri, cıkmadan sansurleyebilmek icin. Cunku iyi dostlarımın kimisi oldu, kimisi gitti, kimisi de kaldı. Ama hepsi burada, benim mi onları yazdığımı, yoksa onların mı beni yazdığını pek bilemediğim kelimelerde: 'Cennet'i kurmak isteyen bir adadan geliyor...'"Evet, Kuba'dan geliyor Zoe Valdes. Guney Amerika genc kuşak edebiyatının parlak temsilcilerinden. Gundelik Hiclik'in kahramanı, genc bir kadın. On yedi yaşında değiştirdiği adı Patria. Yani, Vatan. Fidel'in soylevini dinlerken doğum sancıları tutan annesi, kalabalık arasından sedyeyle hastaneye taşınırken, Che, karnını uzerine Bir Kuba bayrağı ortmuş. Babası, eşini ve kızını uzunsure bağışlamamış...
Sayfa Sayısı: 126
Baskı Yılı: 2000
Dili: Turkce
Yayınevi: Telos Yayıncılık
Kitap Adı: Gundelik Hiclik Yazar: Zoe Valdes Cevirmen: Yaman Aksu Yayınevi: Telos Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2000 Dil: Turkce Barkod: 9789755450759