Pantolon İstiyordum, 2Pantolon İstiyordum'un devamı... Birinci kitabın sonunda Annetta, Nicola ile evlenmişti... Yani "aile" evinin cehenneminden cıkıp bir başka cehennem olduğunu kısa zamanda oğreneceği bir başka "ev"e girmişti. Cunku, "Aslında kafalar değişmiyor, ozellikle bizim buraların insanlarınınki. Herkes anne-babaların insanlarınınki. Herkes anne-babalarının iki yuzlu ahlÂk kurallarını ve orneklerini izleyip gidiyor..." 1990'ların ortasında, Roma'da "insan hakları" savunulurken Ortacağ karanlığını ve hurafelerini yaşayan Sicilya... Genckızın "genckız" olmasını zorla engelleyen, onu durmadan yaralayan "baba evi"; kadının "kadın" olmasını istemeyen "koca"... Koca dayağı, 1990'larda ve İtalya'da..."Anlaşılmasının guc ve tuhaf olduğunu biliyorum. Kocamı sevmiyordum, yine de arzu edilen kadın olmak istiyordum... Mavi Prens'i hic duşlemedim. Bizim buralarda, Mavi Prens'i duşlemeyen ya evlenmemiştir, ya da erkektir..."Yargılayan, mahkûm eden, acımasız bir "infaz" oykusu... İnsanın "adam" olamayışının oykusu...

Sayfa Sayısı: 124

Baskı Yılı: 1999

Dili: Turkce
Yayınevi: Telos Yayıncılık
Kitap Adı: Pantolon İstiyordum 2 Yazar: Lara Cardella Cevirmen: Esin Bakla Ozeren Yayınevi: Telos Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 1999 Dil: Turkce Barkod: 9789755451534