"Kimseye etmem şikÂyet, ağlarım ben halime" ve "Neden gulmesin gul gibi yuzler" gibi pek cok şarkıdan hatırlayacağımız bir imza: İhsan Raif Hanım

Mehmet Oklu, 2008'de Şişli Kaymakamlığı gorevine başlarken, Hukumet Konağı'nın 19. yuzyılın onemli devlet adamlarından Kose Mehmet Raif Paşa'nın Taş Konak'ı olduğunu oğrendi ve yapıyı İstanbul 2010 Avrupa Kultur Başkenti Projesi kapsamında restore ettirmeyi başardı.

Taş Konak'ın Turk edebiyatı acısından da onemi var: Raif Paşa'nın buyuk kızı İhsan Raif Hanım (1877-1926), kısa omrunun değişik donemlerini bu konakta gecirmişti.

İhsan Raif Hanım, Ahmet Haşim'in "Benim anladığım hece vezni ile milli şiiri iki kişi yazmıştır: Rıza Tevfik ve İhsan Raif Hanım" sozuyle hakkını teslim ettiği oncu bir şair: Beş Hececiler'in "abla"sı. "Kimseye etmem şikÂyet, ağlarım ben halime" ve "Neden gulmesin gul gibi yuzler" gibi pek cok şarkıdan hatırlayacağımız bir imza. Ayrıca mitinglerde ateşli nutuklarla, şiirlerle, yazılarla Kurtuluş Savaşı'na destek olan oncu kadınlarımızdan.

Kimseye Etmem ŞikÂyet, İhsan Raif Hanım'ın hazin hayatını donemiyle birlikte anlatırken, ucuncu eşi, Fecr-i Âticilerin "Sanat şahsi ve muhteremdir" sozunun sahibi Şahabettin Suleyman'a da onemli bir yer veriyor.

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 240

Baskı Yılı: 2013

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 259

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Doğan Kitap
Kitap Adı: Kimseye Etmem Şikayet Yazar: Mehmet Oklu Yayınevi: Doğan Kitap İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786050914368