Hicliğin dilsiz boşluğuna terk edilmiş bircok canlı-cansız varlığa "dil" olmuş renkli ve zengin şiirsel yazı denemelerinin yanı sıra Aşk'ın yaşamın elzem yangını olduğunu vurgulayan anlatı bicimiyle de tek kelimeyle sarsıcı bir kitap. İnsanın zihnini sorgulamalarla esir alan sozcukler sonrasında sizi duşsel yolculuklara cıkaran cumlelere bağlıyor. Oyle ki insanı derin kurgusuyla şaşırtan ve imge sağanağıyla da buyuleyen bir dil'in duzlemine surukluyor sizi Hıdır Işık. Cezmi Ersoz
Sozcuklerin değil sozluklerin bile anlatmak istediklerimize yetmediğini duymak onemlidir ama nasıl da canımızı yakar. Yazı mesleğinin acemisiyiz, yureğimizden taşan duyguların adını hemen koyamıyoruz bir anda. Sozcukler şekillenirken birbirini itiyor, elimiz yetişemiyor hızına genciz ve kimse sormamış ne duşunduğumuzu bugune dek. Sozcukler yetersiz kalıyor. Her soluk bir harf olmalı, "Boşluğun Kalbindeki Aşk" kitabındaki deneme yazınlarında olduğu gibi. İşte ancak o zaman yeter anlatmak istediğimize. Boşluk mu cevrem? Nedir bu acıklı cıvıltı? Konuşan kim? Yoksa dilimin o iki yaralı sercesi mi: biri anne, biri baba; oyle değil mi ey omrumu kayıp bir mutluluğu aramaya sermaye bicmiş hayat? Bombaların, kurşunların orduğu korku ağının derininde, acıyı soluyarak buyuyorum. Buyurken bildiğim tum oyunları, savaşın o dipsiz karanlığındaki hiclikte kaybettim. Sanki cocuk omrume, buyuk bedende bir hiclik gomleğinin giydirildiği derin bir yolun, kanla biten sonundayım. Kurtulmak istiyorum bir canlının soluk alma isteğiyle ama her cırpınışım şahdamarıma yakın bir yerdeki boşluğa duşuyor.
Sennur Sezer
Sayfa Sayısı: 124
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: İkinci Adam Yayınları
Kitap Adı: Boşluğun Kalbindeki Aşk Yazar: Hıdır Işık Yayınevi: İkinci Adam Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786051283531