"Orada oturmuş her şeyi tersine cevirebilir miyim, diye duşunuyordum. Bu mumkun muydu? Altımda cırpınan suya baktım. Dipteki midyelere, sağa sola kıvrılan yosunların arasında gizlenen kucuk balıklara baktım. Cok caresizdim aslında. Yine de ayıpladım kendimi. İzmir cok buyuk geldi bana. Sokaklarında kaybolurum, diye duşundum. Dizlerim yandı. Eğilip denize dokunayım dedim. Durdum. Bu şehir, parmaklarının ucunda sigara tutan bu sarı duman izi cok korkuttu beni."
Ciğdem Kulahı, genc kuşak oykuculerimizin onde gelenlerinden Ahmet Buke'nin 2006 yılında yayımladığı ikinci oyku kitabı. Kitapta yirmi beş kısa oyku yer alıyor. Bu oykuler, su yuzune cıkmamış ama hep varlığı hissedilmiş acıların, isyanların, cevremizde olup bitenler karşısında duyulan ofkenin izini taşıyor. Ahmet Buke kendine ozgu dili ve duyarlı anlatımıyla okurunu daha ilk sayfalarda kendi ayrıksı dunyasına cekmeyi başarıyor.
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 136
Baskı Yılı: 2010
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 107
Baskı Yılı: 2010
Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: Ciğdem Kulahı Yazar: Ahmet Buke Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9789750735400