İncecik yumurta kabuğunu icgudusel gucuyle kıran canlılara hayretle bakarız. Bir de insanın en buyuk serveti olan aklını kullanmayanlara...
Bazen de kat kat (Toplumsal baskı ve yanlışlarıyla) sarmalanmış ve granitleşmiş kabuğu kırmak icin canını dişine takan nadide insanlara... Boyle nadide birinin zoru başararak yazdığı kitaba iki satır yazı yazmak benim icin onurdur. Beni onurlandırdınız. Sağ olun. Azminizin ve calışmanızın devamı dileğimle...
Fevzi YAVUZ / Emekli Eğitimci / Dortyol'un Sesi Gazetesi
Kul uflendikce cevher cıkar meydana, yazar oldu koyde yetişen bir ana.
Teşvik olsa kulu deler her kadın, fırsat olsa uretebilir her kadın.
Olanaksızlıklar arasında kendine bir ışık arayan ve emeğini ortaya seren,
Hatice Pekoz'u kutluyor, edebiyat yaşamında başarılarının devamını diliyorum.
Mehmet Işıkoğlu / Şair - Yazar
Sevgili Hatice Pekoz'un neleri başarabileceğini tahmin etmek olanaksız. Azim ve kararlılıkla her gecen gun yeni başarılara doğru yuruyor. Daha guzel ve yaşanabilir bir cevre, doğayla uyumlu bir yaşam, kalıcı bir dunya barışını yaratma yolunda kendisine başarılar diliyorum...
A. Oktay Demirkan / Turkiye Cevre Platformu Donem Sekreteri
Gılgamış Destanı'nda 'kıyamete kadar yıkılmayacak bir ev yapabilir misiniz?" der. Afrika'da bir kişi olduğu zaman 'Bir kutuphane oldu' denir. Kıyamete kadar olmeyecek bir eserse kitaptır. Soz ucar ,ama yazı kalır. Olenle bilgi, birikim tecrube de onunla birlikte gomulur. İşte kitabın onemi buradadır. Bolgemizin son yıllardaki keskin kalemlerinden biri olan Hatice Pekoz'un 'Yeminli Kitap'la geleceğe verdiği mesaj takdire şayandır.
Kutlarım...
Ahmet Hintoğlu / Şair - Yazar
Sayfa Sayısı: 138
Baskı Yılı: 2010
Dili: Turkce
Yayınevi: İkinci Adam Yayınları
Kitap Adı: Yeminli Kitap Yazar: Hatice Elveren Pekoz Yayınevi: İkinci Adam Yayınları İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9786055702892