Siyasetin, bir aile uzerindeki zorluklarını herkesin oğrenmesi gerekiyordu. Hele bir de benim gibi, hicbir zaman siyasetin icinde olmak istemeyen ama kendisini siyasetin tam ortasında bulan bir kadının ve bir annenin yaşadığı zorlukları, acıları, mutsuzlukları kısacası tum duyguları butun okurların bilmesi gerekiyordu. Belki bu yazdıklarımla, yaşadıklarını yazmak isteyip de yazamayan siyasetci eşlerine ornek olurum.
Sayın Munevver Arınc'ın kitap hakkındaki duşunceleri:
Kitap, basılmadan once elime ulaştı… Kitabı okuduğum zaman oyle icten ve akıcı yazılmıştı ki cok beğendim. Bir de Selma Hanım'ı yakından tanıdığım icin kitabı okurken, onun mimikleri ve konuşma tarzı gozlerimin onune geldi. Sanki karşılıklı konuşuyormuş hissine kapıldım. Cok samimi duygularla yazılmıştı hatta Sayın Bulent Arınc Bey'e de bahsettim ve "İstersen şoyle bir goz gezdir" dedim. Ancak kitabı eline aldı ve okuyup bitirdi, fikrini ise "Gayet guzel ve icten yazılmış" diye belirtti.
Sayfa Sayısı: 80
Baskı Yılı: 2012
Dili: Turkce
Yayınevi: İkinci Adam Yayınları
Kitap Adı: Politikanın Dikenli yollarının Yalnız Kadınları Yazar: Selma Kar Yayınevi: İkinci Adam Yayınları İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786051281476