"Zengin olsaydım, servetimi korusaydım, onlara vermeseydim, şimdi burada olurlardı. Dudaklarıyla yanaklarımı yalarlardı. Bir konakta otururdum, guzel odaların, uşaklarım, ateşim olurdu. Başucumda kocaları ve cocuklarıyla gozyaşı dokerlerdi. Butun bunlar benim olurdu. Şimdiyse hic. Para herşeyi verir insana, kızlarını bile. Ah! Param. Param nerede? Bırakacak hazinelerim olsaydı, yaralarımı sarar, bakarlardı bana. Seslerini duyar, yuzlerini gorurdum. (...) Gormek istiyorum onları. Jandarmaları yollayın, zorla getirsinler! Adalet benden yana. Doğa, yasa, her şey benden alınırsa, memleket batar. Acık bu. Toplum da dunya da babalık ustune kuruludular. Cocuklar babalarını sevmezlerse her şey mahvolur. (...) Babalar, Meclis'lere başvurun, evlenmeyle ilgili bir yasa cıkarsınlar. Kızlarınızı seviyorsanız evlendirmeyin onları. Damat bir kızın her şeyini bozan, her şeyini kirleten bir namussuzdur. Evlenme yok artık! Bu evlilikler kızlarımızı elimizden alıyor ve olurken onları yanımızda bulamıyoruz. Babaların olumu uzerine bir yasa cıkarın. Korkunc bir şey bu."
Goriot Baba... Balzac'ın başyapıtlarından biri daha, daha once yayımlanan Vadideki Zambak'tan sonra, "Oğlak Klasikleri" arasındaki hak ettiği yerini alıyor...
Sayfa Sayısı: 255
Dili: Turkce
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
Kitap Adı: Goriot Baba-Oğlak Yazar: Honore de Balzac Cevirmen: İsmail Yerguz Yayınevi: Oğlak Yayıncılık Dil: Turkce Barkod: 9799753293234