
Cemil Eren, tuvallerine imzasını atmasa da, yapıtlarına damgasına vurmuş olan o ustun yetenekli sanatcılardan biridir. Bir tablosuna bakar bakma, "Bu bir Cemil Eren tablosudur," denir. Bunun icin bir eksper, bir sanat eleştirmeni olmak gerekmez. O, beyazın, ışığın, solgun duşlerin, ince değişimlerle surup giden ceşitlemelerin ressamıdır. Sevecen, hic kimseye kapısını kapatmayan, sağlam ve geniş dostluk cemberleri yaratmasını bilen, yarattığı her şeye comert ruhundan can katan, butun insanlara sevgiyle yaklaşan yureğine karşın, ic dunyasında hep yalnız yaşamış olan bu insan, dışarı acılan gercek ic kapılarını tuvallerine yansıtmıştır. Resimleri gibi, gercekte ancak iyice aşinası olduğunuz zaman keyfine varabilirsiniz onun.
Peki ama, Merzifon'un kenar mahallerinden birinde, kalabalık ve yoksul bir ailenin cocuğu olarak dunyaya gelen bu insanın yaratıcı kimliği, hangi yaşam seruveninin sonucu olarak, hangi evrelerden gecerek, ne gibi ic ve dış etkilerle yoğrularak bugun yapıtları hayranlıkla izlenen bir ustun sanatcı olgunluğuna ulaşabilmiştir?
Bu sorulara belki ancak siz bir yanıt verebilirsiniz. Benim aradığım yanıtsa, onun bir seruven romanı kadar hareketli, merak uyandıran, değişken, zaman zaman ruhsal cozumlemeler gerektiren yaşamoykusunde gizlidir.
Sayfa Sayısı: 303
Baskı Yılı: 2000
Dili: Turkce
Yayınevi: Remzi Kitabevi
Kitap Adı: Işığın Golgesi Yazar: Erhan Bener Yayınevi: Remzi Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2000 Dil: Turkce Barkod: 9789751407559