Yazar Metin Aydın'ın ilk kitabı olan Biblo Hayat, Babil Yayınları Deneme Serisi'nden yayımlandı. Calışma, toplam 47 deneme ve 256 sayfadan oluşuyor. Aydın, Prof. Mehmet Altan'ın onsozuyle yayımlanan calışmasını oğlu Robin ve eşi Nûpel'e ithaf etmiş.
Calışmanın temel izleği, surecin sancılarıyla ve Kurt algısı ve anlama bicimleriyle hesaplaşan; bu gercekliğe hem iceriden eleştirel bakabilen ve hem de dışarıdan projeksiyon tutabilen ender calışmalardan biri olarak dikkat cekiyor.
Bununla birlikte yazar Aydın, calışmasının temel paradigmasını "Yazmak birilerine musallat olmaktı!" şeklinde ozetliyor.
Ve yazma surecine ilişkin sancılarını "Cunku benim gorduğum "ışığın", kafamdaki gizemin, kuşkunun, şuphe etmenin olmazsa olmazlığında; kendini başka insanlarla birlikte sınamasının, kurduğumuz yapı uzerinden, hep birlikte uretmenin dili, adı olacaktı yazdıklarım(ız).
Bir tuval duşunun, o boş tuvale herkes rengini katacak ve oradan bir resim cıkacaktı. Bu nasıl bir resim olacak doğrusu bilemiyor(d)um. Yazmaya başlayarak "ilk fırcayı" atmış olabilirdim belki. Maharetse hadi soyleyeyim, peyderpey bu karalamalar, deneysel bir calışma ortamının dol yatağı haline geldi. Her yazı bir fırca darbesiydi benim icin. Ne savunduğunu bilmeyen, neye denk duştuğunu anlamayan, hic bir yere tekabul etmeyen yığınla ses, renk ve serzeniş var dort yanımızda... Yontem (metedoloji) dediğimiz şeyi iyicene sokup, her alanda, o dille (yazmak), entelektuel tartışma zemini yaratılabiliriz sadece. Konuşma sanatını bilmeden meram anlatamıyorsunuz ki...
Bu bedenle, Yazan arkadaşlara, biziz hasta olan! diyorum, ısrarla. Evet, "Asıl hasta bizleriz!" Ve yazmak eylemi bu patolojik durumu temize gectiğimiz zemindir. Her birimizin bir şekilde bilinci yaralanmış, kişiliği dumura uğramış durumda. Bizde kalan iyi yanları, işe yarar taraflarımızı bir araya getirip, birbirimizin yarasını yalayarak (inadına yazarak) duze cıkarabileceğimizi duşunuyorum." Şeklinde ozetliyor.
Sayfa Sayısı: 256
Baskı Yılı: 2010
Dili: Turkce
Yayınevi: Babil Yayıncılık
Kitap Adı: Biblo Hayat Yazar: Metin Aydın Yayınevi: Babil Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9786054097142