Bu yazılar aklımın cığlığıdır benim… Onları insanlar icin yazdım, ışık kadar, ozgurluk kadar cok sevdiğim insanlara, doğrunun coşkusu, bilimsel gercekliğin ongorusuyle, bilincin ve şiirin diliyle bir şeyler soyleyeyim dedim…
En zor zamanlarda bile olsa, eğer kafamız varsa, aklımız calışıyorsa, ozgurluğu yuceltmeye, yeryuzunu sevmeye, insanca yaşamaya, mutluluğu mutsuzluğu paylaşmaya hakkımız vardır…
İnsan doğanın en gelişmiş varlığı, ust bilincin doğurganıdır cunku… Ozu evrensel bir gucle, atomsal gizilgucle donanımlıdır…
Bugun tarih kendi kendini yerken, ve insan egemenler eliyle suruleştirilip somurulurken, seyirci kalmak benim işim değildi… Bozulmuşluğu, yozlaşmayı, robotlaşmayı, "gelişim ve değişim" diye yutturmaya calışıyorlardı bize… Bunu icime sindiremiyor, sorumlu hissediyordum kendimi… Beynimiz biraz oksijen alsın, fiziğimiz kimyamız kendine gelsin, yerini bulsun diye, ışığa doğru bir pencere acabilmeliydik…
Sayfa Sayısı: 298
Baskı Yılı: 2009
Dili: Turkce
Yayınevi: Beyaz Yayınları
Kitap Adı: İnsan Nerede - Şiirde İnsanı Uyanmak Yazar: Sami Gurel Yayınevi: Beyaz Yayınları İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9789755991474