Ey okur,

'Bir varmış, bir yokmuş" diye başlar ya masallar, bu masal "bir yokmuş, bir yokmuş" diye başlasın istiyorum. Cunku o, yıllar yılı edebiyat dunyamızda yok sayıldı. Kimileri ona "deli"dedi, yazdıklarınaysa "deli sacması"; kimileri ise edebiyatımıza yeni bir acılım getirdiğini savundu. Ama o, ille de yazdı, ustelik "ben deliler icin yazıyorum" diye haykırarak. Ve bir gun oğluna yazdığı bir mektupta "Bu ulkede birileri mutlaka beni anlayacak." diyordu. Anladım mı? Bu uzun soluklu calışmanın ardından ey okur, bu soruya ancak sen cevap bulabilirsin. Ben sana sadece şu ipucunu verebilirim: Sevim Burak, Turk edebiyatının suskun "primadonnamı."

Sevim Burak, Kuzguncuk Haham'ının evi ile yokuşun sonundaki koşk arasında koşarak, babasına icki taşıyan bir cocuk... Annesinin, dolayısıyla kendisinin Yahudiliğinden utanan, yaşlı, yalnız ve azınlık bir grubun icerisinde gittikce "azalan", azaldıkca coğalan bir sanatcı. Sonra İnadına Tevrat'a oykunen/'Ben bununla gururduyuyorum."diye haykıran bir Levanten. O, hep hayatın hastalıklı tarafında yaşamış ve aşkın şizofrenik hÂlini anlatmış Sevim Burak.

Sayfa Sayısı: 432

Baskı Yılı: 2009

Dili: Turkce
Yayınevi: Palet Yayınları
Kitap Adı: Aşkın Şizofrenik Hali - Sevim Burak Yazar: Bedia Kocakoğlu Yayınevi: Palet Yayınları İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9786056063534