26 yaşında canına kıyan şair Ozge Dirik'in yetim bıraktığı ve bir kitapta toplanmasını istediği şiirleri, "Hayat Susunca Konuştu Olum" adı altında bir kitapta toplandı.
2004 yılında, henuz yirmi altı yaşındayken canına kıyan şair Ozge Dirik'in şiirleri ilk defa bir kitapta toplandı. Didem Gorkay'ın editorluğunde hazırlanıp Artshop Yayıncılık tarafından baskısı yapılan "Hayat Susunca Konuştu Olum" isimli kitapta Ozge Dirik'in otuz şiiri bulunuyor.
Yaşasaydı Turk şiirinin anıt isimleri arasında yer almasına kesin gozuyle bakılan Ozge Dirik, 1978'de dunyaya geldi. ODTU İktisat Fakultesi'nden mezun olduktan sonra ozel bankalarda calıştı. Dirik, kısa suren yaşamını 27 Ağustos 2004 gecesi, onuncu kattaki evinden kendini boşluğa bırakarak sonlandırdı.
Ozge Dirik'in şiirlerini "Hayat Susunca Konuştu Olum" adı altında yayına hazırlayan Didem Gorkay, genc şairin calışmalarında, buruk gecen bir cocukluktan kaynaklanan huznun, yalnızlığın ve intihar temasının one cıktığını soyluyor. Gorkay, "Gomduler beni, oldurdukleri gibi ozenle" dizelerinin sahibi Ozge Dirik, bir eli babasındayken diğer eli uşuyen ve zamanla o uşuten cocukluğundan yirmi yaş duşlerine gecen değerli bir şairdi. İntiharlarına hep bir cinayet susu aradı şiirlerinde. Yaşasaydı, Turkiye'nin sayılı şairleri arasında yerini alacağından kimsenin şuphesi yok. Ama o, hayatı hep huzzam makamında, kalabalıklar icindeki ıssız adasında yaşamayı tercih etti ve hayat yolculuğunu erken bir yaşta noktaladı. Ona olan borcumuzu, bu kitabı yayımlayarak bir nebze de olsa odemeye calıştığımıza inanıyorum. Vasiyeti uzerine, kitabın bir nushası, Ozge'nin Turgutlu'daki mezarına gomulecek. En buyuk duşunun gercek olduğunu bir şekilde hissedeceğine eminim."

Sayfa Sayısı: 56

Baskı Yılı: 2009

Dili: Turkce
Yayınevi: Artshop Yayıncılık
Kitap Adı: Hayat Susunca Konuştu Olum Yazar: Kolektif Yayınevi: Artshop Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9789895893829